Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Idag fyller Svenska Bordtennisförbundet inte mindre än 95 år vilket vi uppmärksammar med en text av Uno Hedin som skildrar de första 12 åren av SBTF:s verksamhet. Informationen har Uno hittat via Riksarkivet och Kungliga Biblioteket.
 
Den 30 mars 2021 aviserade Svenska Bordtennisförbundets ordförande, Petra Sörling, att hon kandiderar till posten som president i det internationella bordtennisförbundet, ITTF. Idag, cirka en månad före valet, lanserar Petra Sörling sitt manifest.
 
Igår söndag inleddes kvalet till WTT Contender Tunis och på onsdag inleds huvudtävlingen. Sex svenska spelare deltar varav fyra är klara för första omgången medan två kvalspelar.
 
Singelvärldsmästaren från 1971, Stellan Bengtsson, förstärker coachbänken som assisterande tränare till Jörgen Persson under individuella bordtennis-VM som spelas i Houston, USA 23-29 november 2021.
 

Nya tränarutbildare redo

(2021-10-20 09:44)
Svenska Bordtennisförbundet arbetar med att ta fram och publicera nya och uppdaterade utbildningar som täcker alla områden från tävlingsledare, tränare till domare. Den första fysiska utbildarutbildningen i den nya strukturen hölls i Köping 9–10/10.
 
David Björkryd är ende svensk på plats i franska Tours när top-10 för kadetter och juniorer avgörs mellan 15-17 oktober. Tävlingen spelas på klassiskt vis där alla möter alla i matcher över bäst av sju set. Uppdaterat med resultat.
 
26-28 november är det dags för säsongens femte deltävling av Sweden Tour. Tävlingen spelas i nya Brinova Arena i Karlskrona med Lyckeby BTK som lokal arrangör. Sista anmälningsdag är 1 november.
 
Nu i helgen startar den svenska högstaligan Pingisligan by STIGA igen. Vi inleder med matcher för damerna under lördag och söndag. På tisdag startar herrarnas ligaspel.
 
Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, ligger i startgroparna för att sjösätta en stor satsning på ett område som definierats som högprioriterat – att lyfta och utveckla svensk dambordtennis.
 

Golden Point tas bort

(2021-10-05 16:05)
Inför säsongen 2020/2021 införde Svenska Bordtennisförbundet så kallad "golden point" på prov i Pingisligan by STIGA för damer och herrar. Inför säsongsstarten 2021/2022 tas detta bort och varje set ska därmed vinnas med minst två bollars marginal.
 
Sverige fick i semifinalen mot Ryssland ge sig med 0-3 efter en oerhört stark insats av motståndarna samtidigt som de svenska spelarna inte kom upp i den nivån de kan eller hade behövt för att vinna.
 

EM: Dags för semifinal

(2021-10-02 11:39)
Semifinal på EM för de svenska herrarna som ställs mot Ryssland. Sverige besegrad i sin kvartsfinal hemmanationen Rumänien med 3-1 medan Ryssland stod för en bragdartad vändning mot Österrike där de vann med 3-2.
 
Seger i kvartsfinalen mot Rumänien och imorgon väntar semifinal mot Ryssland. Läs vad de svenska spelarna hade att säga om de sakerna.
 

EM: Sverige till semifinal

(2021-10-01 17:48)
Kvartsfinalen mellan Sverige och Rumänien på EM i Cluj, Rumänien, spelades i den relativt nybyggda multisportarenan BT-Arena. Sverige klev in i matchen som favoriter men mot ett heltänt hemmalag kan man aldrig vara helt säker vilket skulle visa sig.
 

EM: Inför kvartsfinalen

(2021-10-01 14:04)
Kvartsfinal på EM för Sverige mot hemmanationen Rumänien. Sverige vann sin grupp före Belgien och Grekland medan Rumänien besegrade Slovenien, Luxemburg och Finland. Mästerskapet spelas i Cluj 28/9-3/10.
 

Våra Sponsorer:

Addbrand AB

Ahlsell Sverige AB

Assemblin Ventilation AB 

Atteviks Personvagnar

Bergmans Möbler i Jönköping AB

Bohag Bygg i Jönköping AB

Colorama Huskvarna/Jönköping

Ekholms Färgcenter AB

Ernst & Young

Gärahovs Bygg AB

H-Salongen

Handelsbanken, Huskvarna

Lundqvist Bygg AB

Lustgården AB

Miljöhallen Golv

Nordea Bank AB, Jönköping

Praktikertjänst Tandläkare Johansson Söderlund 

RC Racketcentrum Sports & Business

Rudenstams Parti AB

Ryds Glas Jönköping AB

Rörets Industrier AB

Sandsjö Wärdshus & Konf AB

SEB i Jönköping

Solvikshälsan

Stormtrivs

Säkra

Tosito Invest AB

YLAB Larssons Bygg AB 

XANO Industri AB

 

Postadress:
Huskvarna Södra IS - Bordtennis
Bengt Jonsson, Kohagsgatan 61
56149 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 0737856645
E-post: bengtjonsson51@gmail...

Se all info