Hoppa till sidans innehåll

Medaljregn över Huskvarna Södra vid Veteran-SM i Östersund!

20 JAN 2019 18:47
Vid helgens SM-tävlingar i Östersund försvarade Jan Mårtensson och Magnus Trygg de gulsvarta färgerna. De bärgade en hel hög med medaljer i samtliga valörer, men bäst gick det för Magnus som numera kan titulera sig Svensk Mästare i Herrar 55!
  • Skapad: 20 JAN 2019 18:47

Tävlingen inleddes i fredags med klasserna Mixed 50 och Lag 50. I mixedklassen slog sig Magnus i par med Mette Knudsen från Torslanda fram till semifinal, men där tog det stopp mot ett par från Kvarnby, Malmö. Första medaljen i hamn i alla fall!

Lagtävlingen blev ingen rolig historia för Huskvarna Södra, utan man fick omgående respass mot Back från Stockholm.

Hela lördagen ägnades åt singelspelet, och där hade vi vissa förhoppningar på att titelförsvarande Jan Mårtensson skulle upprepa bedriften från fjolåret och sopa hem guldet ännu ett år. Allt såg bra ut fram till finalen, men då dök förstaårs-50 Mats Källberg, elitseriemeriterad från bl a Spårvägen, upp och satte punkt för Jannes gulddrömmar med klara 3-0 i set. - Jag hade hoppats att kunna bjuda upp till dans lite bättre, konstaterade Janne efteråt, men hade behövt sätta mina lägen. Svårt mot så bra spelare då bollarna blir lite lägre och med mer rotation hela tiden.

I Herrar 55 var Magnus semiseedad och vann sin pool hyfsat enkelt. Därefter mötte han bl a Joakim Nässén från Back, som han förlorade mot dagen innan. Idag var det dock en helt annan Magnus och Joakim besegrades i tre raka. -Jag var helt enkelt lite förbannad efter gårdagen då jag inte alls kom upp i min vanliga standard, fastställde Magnus efter matchen. Sen var det ett par tuffa femsetare innan han ställdes mot Bo Lindmark från Stockholm, även han med meriter från elitserien. Här visade Magnus prov på iskyla när han knep fyra raka bollar vid ställningen 7-9 i skiljeset. I finalen väntade så den bollsäkre deffen Mikael Larsson från Back, som Magnus också förlorade mot i lagmatchen. Även denna match blev stentuff, men till sist slog Magnus in matchbollen till 11-7 i femte och kunde därmed titulera sig Svensk Mästare! - Lite overkligt och en jättehäftig känsla att var bäst i Sverige i sin klass, tyckte Magnus efteråt. 

På söndagen avgjordes dubbelklassen Herrar 50. Magnus och Janne var toppseedade och bevisade att seedningsgruppen gjort sitt jobb genom att slå sig ända fram till finalen. Tyvärr visade sig rutinerade Kilander/Svensson från örebroklubben BTK Safir bli för svåra där. - Vi hade 8-5 i första set och schabblade lite där, möjligtvis hade vi kunnat rubba dem om vi fått det setet, men nu rann det iväg till klara 0-3, konstaterade de gulsvarta efteråt. Hur som helst blir det en skönare hemresa till Småland efter de här framgångarna, avslutade den glada duon till sist!

Skribent: Håkan Wikström
Epost: This is a mailto link

Våra Sponsorer:

Addbrand AB

Ahlsell Sverige AB

Assemblin Ventilation AB 

Atteviks Personvagnar

Bergmans Möbler i Jönköping AB

Bohag Bygg i Jönköping AB

Colorama Huskvarna/Jönköping

East End

Ekholms Färgcenter AB

Ernst & Young

Global Invest

Gärahovs Bygg AB

H-Salongen

Handelsbanken, Huskvarna

Lundqvist Bygg AB

Lustgården AB

Miljöhallen Golv

Nordea Bank AB, Jönköping

Optiker Ullström

Praktikertjänst Tandläkare Johansson Söderlund 

RC Racketcentrum Sports & Business

Rudenstams Parti AB

Ryds Glas Jönköping AB

Rörets Industrier AB

Sandsjö Wärdshus & Konf AB

SEB i Jönköping

Solvikshälsan

Stormtrivs

Säkra

Tosito Invest AB

YLAB Larssons Bygg AB 

XANO Industri AB

 

Postadress:
Huskvarna Södra IS - Bordtennis
Bengt Jonsson, Kohagsgatan 61
56149 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 0737856645
E-post: This is a mailto link

Se all info