Hoppa till sidans innehåll

Fint pingisbesök i Huskvarna Sporthall!

05 MAR 2022 17:59
Vissa helger har mer silverkant än andra - den här kom VM-tvåan i singel, Truls Möregårdh tillsammans med brorsan Malte och pappa Carl på besök i Huskvarna Sporthall!
  • Uppdaterad: 05 MAR 2022 17:59

Den här pingishelgen var inte som en vanlig i Huskvarna Sporthall. Nybakade VM-singelfinalisten Truls Möregårdh hälsade på och genomförde ett träningspass med våra seniorer samt showade med brorsan Malte, till vardags tillhörande i Danmarks högstaliga.

Lördagen inleddes med ett träningspass mot Huskvarnas seniorer. Mot slutet av passet spelades det även en hel del matcher - även om bröderna Möregårdh inte gick för 100% var det ändå fascinerande att få en inblick i hur mycket som skiljer dagens elitpingis mot HSIS div-2-harvande.

Därefter blev det lite intervjuer, serveinstruktioner, tips & tricks av Malte och Truls innan dagen avslutades med rundpingis med våra nybörjare.

- Extra kul att se alla nybörjare, hallen var verkligen full av nybakade pingislirare, konstaterade Anders Karlsson efteråt. Det tittades storögt på uppvisningsspelet när bröderna lirade i ett tempo som inte funnits tidigare i hallen. Kön till racketsigneringen var lång och många ville ta en selfie med idolen.

- Truls, när började du spela pingis?

Vi hade ett minipingisbord i källaren där jag och brorsan lirade. Vi var båda vinnarskallar redan då, så det finns ett och annat märke i väggarna hemma från racketar och sparkar...

- Hur mycket tränar du?

Givetvis beroende på tävlingsbelastning, men det brukar bli ca 10 pass i veckan. Av dem brukar 2-2,5 vara fysträning och resten teknik. Många pingisövningar är ju så tuffa att det blir bra konditionsträning också.

- Vinner du mycket direkt på din serve?

Nja, det är sällan. Idag returnerar spelarna i världstoppen så bra att det viktigaste är att få bra läge på tredjebollen. Ofta försöker jag lägga serven för att bygga just på det.

-Du har ju ett lite speciellt racket som många av oss sett på TV - berätta!

Det är min sponsor Stiga som tagit fram en sexkantig stomme, den har lite större träffyta, "sweet spot" än en vanlig stomme. Dessutom möjliggör formen att man kan jobba närmare bordet i det korta returspelet. De första stommarna blev klara bara 2-3 veckor före VM, jag testade lite och fastnade direkt. Många runt mig dumförklarade mig som bytte stomme så nära VM, men med facit i hand jag fick nog rätt som vågade testa!

- Har du någon kommande målsättning?

Är man VM-tvåa måste man ju sikta ett hack högre, skrattar Truls...

Under strecket en fantastiskt trevlig och inspirerande pingislördag med mycket inspiration till Huskvarnas pingislirare, skickar härmed ett varmt tack till familjen Möregårdh och andra som gjort denna tillställning möjlig.

Skribent: Håkan Wikström
E-post: This is a mailto link

Våra Sponsorer:

Addbrand AB

Ahlsell Sverige AB

Assemblin Ventilation AB 

Atteviks Personvagnar

Bergmans Möbler i Jönköping AB

Bohag Bygg i Jönköping AB

Colorama Huskvarna/Jönköping

Ekholms Färgcenter AB

Ernst & Young

Gärahovs Bygg AB

H-Salongen

Handelsbanken, Huskvarna

Lundqvist Bygg AB

Lustgården AB

Miljöhallen Golv

Nordea Bank AB, Jönköping

Praktikertjänst Tandläkare Johansson Söderlund 

RC Racketcentrum Sports & Business

Rudenstams Parti AB

Ryds Glas Jönköping AB

Rörets Industrier AB

Sandsjö Wärdshus & Konf AB

SEB i Jönköping

Solvikshälsan

Stormtrivs

Säkra

Tosito Invest AB

YLAB Larssons Bygg AB 

XANO Industri AB

 

Postadress:
Huskvarna Södra IS - Bordtennis
Bengt Jonsson, Kohagsgatan 61
56149 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 0737856645
E-post: bengtjonsson51@gmail...

Se all info