Hoppa till sidans innehåll

Fem medaljer till Huskvarna Södra i Veteran-SM!

20 JAN 2020 21:33
HSIS skickade en 15 man stark trupp till Helsingborg där VSM 2020 avgjordes. Tre vände hemåt med medaljer runt halsen. Bäst gick det för Jan Mårtensson, som lyckades knipa pallplatser i både singel, dubbel och lag!
  • Uppdaterad: 20 JAN 2020 21:33

I lagtävlingen för herrar 50, som spelades enligt Davis Cup-modellen, mönstrade vi Janne och Magnus i singel och Håkan och Janne i dubbel. Efter att ha slagit lag från Boo BTK och KFUM Stocksund ställdes vi mot kvartseedade IFK Lund, ett lag som senare skulle ta hem guldet i HD50. Här levererades det pingis av bästa märke och vi vann utan att tappa ett enda set. I semin väntade så Mellnäs/Bennborn från IFK Österåker, och vi inledde urstarkt med vinst av Janne mot Mellnäs, medan Magnus hade 1-1 och 7-4 i tredje mot den svårspelade deffen Bennborn. Tyvärr rasade allt därifrån, Magnus förlorade och Håkan och Janne var chanslösa i dubbeln. Tävlingens suverän Bennborn slog sedan Janne i tre raka och så var det färdigspelat.

- Imponerande ändå på vilket fokus vi lyckades hålla hela vägen, konstaterade en slutkörd Magnus efteråt. Bara att lyfta på hatten för Österåker, som sedan slog Järfälla i finalen.

I singelspelet lyckades inte Janne försvara sin silvermedalj från förra året, utan fick åter stryk av mardrömsmotståndaren Bennborn i semifinalen. Men spelet fram dit och framförallt kvarten mot Lunds Ola Bernersson var nog den bästa pingis vi sett Janne lira den här säsongen!

- Jag kryper närmare och närmare Bennborn för varje match, sa Janne efter semin. Den här gången tog jag set för första gången och nästa gång ska det bli tre!

I herrdubbeln spelade Janne i par med Peter Johansson från Rotebro. Trots att de inte spelat tillsammans tidigare synkade spelet fint och de imponerade med att gå hela vägen till final där dock Gummesson/Bernersson från Lund blev för svåra.

Under strecket kan vi konstatera att Huskvarnas veteraner håller en bra klass då vi även hade många framskjutna placeringar i de äldre klasserna utan att nå den sista biten... 

Skribent: Håkan Wikström
E-post: This is a mailto link

Våra Sponsorer:

Addbrand AB

Ahlsell Sverige AB

Assemblin Ventilation AB 

Atteviks Personvagnar

Bergmans Möbler i Jönköping AB

Bohag Bygg i Jönköping AB

Colorama Huskvarna/Jönköping

Ekholms Färgcenter AB

Ernst & Young

Gärahovs Bygg AB

H-Salongen

Handelsbanken, Huskvarna

Lundqvist Bygg AB

Lustgården AB

Miljöhallen Golv

Nordea Bank AB, Jönköping

Praktikertjänst Tandläkare Johansson Söderlund 

RC Racketcentrum Sports & Business

Rudenstams Parti AB

Ryds Glas Jönköping AB

Rörets Industrier AB

Sandsjö Wärdshus & Konf AB

SEB i Jönköping

Solvikshälsan

Stormtrivs

Säkra

Tosito Invest AB

YLAB Larssons Bygg AB 

XANO Industri AB

 

Postadress:
Huskvarna Södra IS - Bordtennis
Bengt Jonsson, Kohagsgatan 61
56149 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 0737856645
E-post: bengtjonsson51@gmail...

Se all info